חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פילינג

קילוף עור, או בשמו הלועזי – PEELING הוא אחד האמצעים להצערת העור באזורים שונים בגוף ובעיקר בפנים. אזורים אחרים בהם ניתן להצעיר באופן זה את העור הם הצוואר, המחשוף, וגב כף היד. חיי היום יום העמוסים (ובעיקר במדינה שמשית כמו ישראל) שוחקים את השכבות השטחיות של העור

באמצעות קילוף שכבות אלו, ניתן לחשוף עור צעיר ורענן ולשוות לפנים מראה בוהק ומתוח יותר.

כמו כן ניתן לטשטש הבדלי גוונים. תהליך זה מערב הן את השכבות השטחיות של העור בהן יופיעו תאים חדשים וצעירים יותר, והן את השכבות העמוקות של העור, בהן נקבל סיבים אלסטיים וקולגן חדש אשר יעניקו לעור מראה מתוח וצעיר יותר.

ישנן דרגות שונות של פילינג, המחולקות בהתאם לעומק השכבות המטופלות. פילינג שטחי מאוד מתקבל לרב ע״י שימוש בסבונים ומשחות מקלפות, ומתבצע בבית או במסגרת טיפולים אצל קוסמטיקאית.

התוצאה המתקבלת דומה מאוד לקילוף עדין המתקבל לאחר שיזוף אינטנסיבי (כויה בדרגה ראשונה). פילינג בינוני יבוצע ע״י רופא. הטיפול יכול להתבצע בחדר ניתוח/חדר טיפולים אך גם במרפאה, בהתאם לגודל האזור המטופל.

לאחר פילינג בינוני נקבל קילוף משמעותי של העור, אדמומיות למשך מס׳ שבועות, ולעיתים גם בצקת. התהליך דומה מאוד לכווית שמש, וכך גם ההחלמה.

פילינג עמוק גם כן יבוצע ע״י רופא בלבד, אך רק בחדר ניתוח. לעיתים יהיה צורך גם בהשגחה באשפוז. מכיוון שכאן מטפלים גם בשכבות העמוקות של העור, ההחלמה תארך זמן רב יותר (לרב סביב שבוע עד שבועיים), והאדמומיות בעור תימשך מס׳ חודשים.

לאחר סיום ההחלמה הראשונית ניתן להשתמש באיפור מתאים ע״מ להסתיר את האודם, ויש להימנע מחשיפה לשמש.

פילינג שטחי מתאים למצבים בהם העור חסר ברק ולא אחיד וכאמור לא מחייב מסגרת רפואית. פילינג בינוני יטפל בקמטוטים וקמטים עדינים בעור, וכן באי סדירות של גוון ומרקם העור. כתמי פיגמנטציה שטחיים עשויים גם הם להשתפר בעקבות פילינג בינוני.

פילינג עמוק יטפל בקמטים עמוקים, בצלקות שקועות (למשל צלקות אקנה), ולעיתים אף בצניחה קלה מאוד של עור הפנים.

השיטות לביצוע קילוף עור מגוונות מאוד, אך באופן כללי ניתן לחלקן לשלוש: קילוף מכאני, קילוף כימי, ולייזר.

קילוף באמצעות לייזר יתבצע באמצעות מכשיר יעודי, ועומק הקילוף יקבע ע״פ סוג הלייזר וכמות האנרגיה המועברת לכל איזור. קילוף כימי מתבצע באמצעות תמיסות שונות.

עומק הקילוף יקבע ע״פ סוג התמיסה, ובתמיסות מסויימות גם ע״פ זמן החשיפה. קילוף מכאני מתבצע באמצעות מכשיר יעודי המופעל ע״י הרופא.

בשיטה זו מיומנות הרופא היא שתקבע את עומק הקילוף ואחידותו (ניתן לכנות שיטה זו ״שיוף״ העור, וניתן לטפל בה גם בצלקות בולטות).

מכיוון שבעצם תהליך קילוף העור יוצר פציעה עורית המקבילה לשפשוף או כוויה, גם הסיכונים ותופעות הלוואי דומים. הסיכון העיקרי הוא לחוסר אחידות של גוון העור, אובדן פיגמנטציה (גוון בהיר מאוד של העור), ושינוי במרקם העור.

במקרים חריגים, ובעיקר בפילינג עמוק, עלולות להתקבל צלקות, או מראה ״מסיכה״ של הפנים בו העור מתוח מאוד ומתקבל מראה מלאכותי.

ניתן לבצע פילינג כפרוצדורה יחידה, או לשלבו במהלך ניתוחים אחרים. שילוב עם מתיחת פנים או ניתוחי עפעפיים הוא נפוץ מאוד, אך לרב נעדיף להגביל את הטיפול לפילינג בינוני ולא לבצע פילינג עמוק במצבים אלו.

לסיכום: קילוף עור הוא טיפול בטוח ויעיל, אך יש להקפיד הקפדה יתרה על הכללים לביצועו. קילוף עור לא יכול להחליף ניתוח כאשר יש התוויה ברורה, אך בהחלט יכול לעזור בשימור המראה הצעיר כאשר עדיין לא נדרש ניתוח, או בשילוב עם ניתוח.